Werkwijze

Onze werkwijze

Autorijschool Maaswijk bestaat sinds 2001. Begonnen als parttimer, maar inmiddels met 15 lesauto’s en 200 1e examens op jaarbasis, en een heel hoog slagingspercentage van ruim boven het gemiddelde uitgegroeid tot een van de grootste rijscholen van Spijkenisse en omstreken.
De kracht van autorijschool Maaswijk is het op maat gesneden leerplan en de rustige, persoonlijke benadering van de vaste rijinstructeur.

Afhankelijk van de beginsituatie van de leerling, worden stapsgewijs alle vaardigheden van het autorijden bijgebracht. Onze rijinstructeurs zijn opgeleid in het begeleiden van leerlingen met faalangst.

Al in een vroeg stadium wordt er aandacht besteed aan het zelfstandig rijden. Dus met navigatie en naar vaste coördinatiepunten rijden en krijgt de kandidaat clusteropdrachten. Na iedere les wordt er ingegaan op punten waar aan in de volgende les(sen) gewerkt zal worden. De vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart zodat het duidelijk is in welke fase, van de rijopleiding, de leerling zich bevindt. De opleiding biedt op een effectieve manier de benodigde kennis en bekwaamheid voor vele jaren veilig, verantwoord en vertrouwd rijplezier in de auto. En dat allemaal voor een zeer betaalbare prijs.